The Grand Tournament kártyaelemzés - 14. rész

Célegenyesbe értünk! Ahogy tisztul a kép, mi várható a lovagokkal teletűzdelt új Hearthstone metában, úgy tudjuk pontosabban felmérni egy-egy kártya jelentőségét.



Képzeljétek, nem ez az első eset, hogy erre adjuk a fejünket. Korábbi találgatásainkat erre olvashatjátok:



(6) Dark Bargain

Destroy 2 random enemy minions. Discard 2 random cards



Destinix: Más eltávolító lapokkal összehasonlítva igen szerénynek tűnhet ez az alku. Persze, ha sikerül Fist of Jaraxxusoktól megszabadulni, joggal virulhat a fejünk, alap esetben azonban komoly árat kell fizetnünk ezért a részleges takarításért.

3/5

Akazay: Bármelyik másik játékban remekül működne ez a kártyadobálós tematika, de fix, harminc lapos paklikkal, nulla recursionnel és harmatos húzással egyszerűen csak nem.

1/5

dekhal: Mindjárt random dobok egy random hatos kockával, hogy az értékelés is random legyen.

3/5


Összesen: 7/15


(6) Void Crusher (5/4)

Inspire: Destroy a random minion for each player



Destinix: Túl drága is, random is, potenciálisan kamikáze is; nem látom be, ki szeretné rá alapozni a takarítási terveit.

1/5

Akazay: Évekig lesz megbízható szereplője a “Legrosszabb Warlock lapok EVÖR” jellegű listáknak.

1/5

dekhal: Hamár Allahu akbar, lehetne olcsóbb is ahogy a C&C Generals-ban a terroristák, azok is szarok voltak de legalább olcsók.

2/5


Összesen:4/15


(2) Tiny Knight of Evil (3/2)

Whenever you discard a card, gain +1/+1



Destinix: Nagyon szeretnék a fejlesztők, hogy magabiztosabban dobáljuk a kártyáinkat. így már nem csak az imént említett Fist, de ez a picur lovag is erre alapozza a szerencséjét. Meggyőző számokat tud felmutatni, így könnyen lehet, hogy gyakran kerül majd bevetésre.

4/5

Akazay: A Fist of Jaraxxusszal együtt ez már egy lépés a discard mechanika elfogadtatására, de egyelőre kevésnek érzem.

3/5

dekhal: Ha a Blood Knight +3/+3-t kap egy gyakoribb jelenségért, akkor erre nyugodtan mondhatjuk, hogy nem egy jó lap.

2/5


Összesen: 9/15


(7) Fearsome Doomguard (6/8)



Destinix: Ez az arc sem szereti túlmagyarázni a dolgokat. Ő egy Demon. Pont. Voidcallerből kimászva, némi boosttal felkenve hamar uralma alá helyezheti az asztalt

4/5

Akazay: Jó, hát végülis pont megmenekül a Big Game Huntertől, meg a Bane of Doom is jobb lett így… Ennek ellenére nem teljesen értem az új, nagydarab, vanilla common lapokat. Szerintem nem segítenek túl sokat a kezdő játékosok late-game-jén, akkor meg minek erőltetni őket?

3/5

dekhal: Tök jó, működnek rá a demon buffok, áráért nem rossz statok, nem tud mit kezdeni vele a BGH, de ennyiben ki is merül. Arénában előfordulhat, amúgy meg nem hiszem hogy a demon deck-ekben a doktor úr helyére kerülne.

4/5


Összesen: 11/15


(4) Magnataur Alpha (5/3)

Also damages the minions next to whomever he attacks



Destinix: A Foe Reaper kisöccse egy húsvér harcos, hát nem fura? Ha tudjuk neki biztosítani a charge-ot, akkor remekül beválhat, bár ekkor már 6 manát költöttünk, talán közepes hatékonysággal.

3/5

Akazay: Nekem mindig is nagyon tetszett a Foe Reaper mechanikája, de sosem tudott maradandó nyomot hagyni a metában. Talán majd ez a lap? Limitált AOE effektként nézve egyébként szebb, mint minionnak, csak az a Charge hiányzik nagyon…

3/5

dekhal: Első ránézésre nem működik, de ha belegondolunk, hogy a warriornak van egy Charge nevű lapja akkor, már lehet vele valamit kezdeni.

4/5


Összesen: 10/15


(2) Sparring Partner (3/2)

Taunt. Battlecry: Give a minion Taunt



Destinix: És akkor hirtelen megértettük, miért volt a nagy Taunt felhajtás a Warrior környékén. A sok King’s Defender és Bolster kapcsán demonstrált fejcsóválás egyszer csak arcpirító emlékké válik. De a szinergia nélkül is izgalmas lehet, amint kiosztjuk a Tauntot a tetszőleges társunknak.

5/5

Akazay: A Black Knighttal kombózva érdekes removal lehet, de ezen felül nem látom igazi hasznát. Mondjuk ha csak egy napig fellélegzik a ladder, mert az összes Patron megpróbál Taunt Warriort építeni, már megérte.

2/5

dekhal: Teljesen oké lap, bár még mindig nem vagyok biztos abban, hogy mennyire érdemes két tauntos buff lap köré egy egész paklit építeni.

3/5


Összesen: 10/15


(3) Orgrimmar Aspirant (3/3)

Inspire: Give your weapon +1 Attack



Destinix: Ezek az aspiráns srácok tudják, mitől döglik a légy. A szokásos felhasználáson túl én a pofátlan Gorehowl boostot látom magam előtt, mint agyvérzést serkentő jelenséget.

4/5

dekhal: Egy plusz sebzés a fegyverre szerintem nem nagy durranás, lehetne +1 a durability-re is akkor viszont már OP lenne.

3/5

Akazay: A Warrior fegyverek gyakorlatilag a játék minden szakaszára megfelelő sebzéssel rendelkeznek, szóval nagy hatása nem lesz a metára. Viszont a nem túl elterjedt, sebbeségében még a Face Huntert is előző SMOrc Warriorban segíthet közelebb hozni a lethalt.

3/5


Összesen: 10/15



(3) Elemental Destruction

Deal 4/5 damage to all minions. Overload (5)



Destinix: Sose tudom eldönteni, szabad-e alap Mage kártyákhoz hasonlítani az egyéb lapokat. Amíg a kisasszony gond nélkül oszt ki 7 sebzést az ellenfél táborának, addig a Shaman epic szinten, összesen 8 manáért képes hasonlót produkálni úgy, hogy közben a saját portáján is nagytakarít. Ha ettől valahogy eltekintünk, akkor viszont megengedhetjük magunknak a felismerést, hogy Lava Shock-al a kézben ez teljes elszállás lehet a meccs záró szakaszában, hiszen a rendrakás után bőven pakolhatunk a boardra.

3/5

dekhal: Ezt a hatalmas számú overloadot akkor érteném, ha csak az ellenfél minionjaira sebezne, így viszont nem tudom mire vélni. Akkor működik rendesen, ha csak az ellenfél boardja van tele, viszont a következő körben esélyünk sincs kipakolni a sajátjainkat az overload miatt.

2/5

Akazay: Parádés lap, csak nem ennek a classnak. Ezt a lapot szerintem maximum a következő Adventure/kiegészítő hozhatja helyzetbe, jelenleg ugyanis nem életképes a Control Shaman.

2/5


Összesen: 7/15


(6) The Mistcaller (4/4)

Battlecry: Give all minions in your hand and deck +1/+1



Destinix: Eddig is úgy éreztem, a Shaman a nyertese ennek a ciklusnak, de most, hogy a Mistcaller vállon veregetett és Captain Obviousnak hívott, biztos vagyok benne.

5/5

dekhal: Király lap, a sok hulladék legendary közé nem meglepő, hogy a shaman-nak fért bele egy használható.

5/5

Akazay: Sikerült túlélni az első néhány kört a Shaman brutális új lapjai ellen? Add fel a próbálkozást. Fölöslegesnek tűnhet a late-game-et tovább erősíteni, de például az Overload-os körökben segíthet megtartani a tempóelőnyt.

5/5


Összesen: 15/15


Tartsatok ki velünk, bontogassatok paklikat és készüljetek a fináléra!


--->