The Grand Tournament kártyaelemzések - 12. rész

Egyre több tapasztalat áll rendelkezésre a TGT-be foglalt kártyák kapcsán. Az újítások bár felborítani nem, megpiszkálni már most meg tudták a metát, miközben az arénás arányok is tovább változtak. Miközben igyekszünk feldolgozni az új élményeket, folytatjuk keresetlen kritikánkat az új eresztés mentén.



Korábbi eszmefuttatásainkat itt találhatjátok:






(1) Arcane Blast

Deal 2 damage to a minion. This spell gets double bonus from Spell Damage



Destinix: Majd mikor lent lesz Malygos és az ellenfél 1 manáért fog 11-et fog kiosztani, akkor elkezded felértékelni a a spell damage alapú történeteket.

4/5

Akazay: Nem igazán értem ennek a kártyának a hasznát. A Spell Damage a Windfury ikertestvére is lehetne, egyszerűen egyik sem tud jelentős formában megragadni a metában. Ezen ez a lap sem változtat.

2/5

dekhal: Sok spell damage-es lapot kapott a mage, egy ilyen pakliban el tudom képzelni, de hiányolom a lehetőséget, hogy ne csak minionokra lehessen rárakni, de nyilván ez az olcsóság miatt is van

3/5


Összesen: 9/15


(3) Polymorph: Boar

Transform a minion into a 4/2 Boar with Charge



Destinix: Gyermeki rajongással vagyok eziránt a lap iránt. Egy kifáradt, megsebzett harcosunk átváltoztatása és ismételt harcba küldése legalább annyira vonzó lehet, mint egy combosabb ellenséges minion egy fokkal ártalmatlanabbá tétele. Kínos deathrattle-öktől tudunk megszabadulni, ha pedig lent van egy kedves Fallen Hero, akkor a klasszik bárányhoz hasonlóan rögtön le is tudjuk kapni.

4/5

Akazay: a Tempo Mage-ek minden bizonnyal remekül fognak szórakozni az új játékszerükkel, a Hunterek pedig mérgesen puffoghatnak, hogy osztozkodniuk kell a vaddisznókon.

4/5

dekhal: Az eddigi egyik kedvenc lapom, mégpedig azért, mert ez az egyik legsokoldalúbb kártya az újak közül. Be tud tölteni finisher és removal funkciót is egyszerre, ráadásul mindezt nagyon jó árért.

5/5


Összesen: 13/15


(4) Dalaran Aspirant (3/5)

Inspire: Gain Spell Damage +1



Destinix: Az aspiránsok eddig kifejezetten kedvelhető harcosok a kiegészítőt illetően. A TGT poszter fiújaként működő arc körről körre erősítheti varázserőnkent, ami a fentebb tárgyalt Arcane Blasttal csak még izgalmasabb lehet. Muszáj lesz tőle azonnal megszabadulni, ami az életerejének köszönhetően nem is tűnik majd olyan könnyű feladatnak a 3., 4. körben.

4/5

Akazay: A vanilla statok rendben vannak, de el kell repülnie két Fireblastnek, mire megtermeli az árát. Ennél egyszerűbben is lehet Spell Damage-t az asztalra pakolni, még sem él vele senki - megkockáztatom, ezután sem fog.

3/5

dekhal: Rankedben szerintem nagyon jól jöhet, sokszor hiányzik az a +1 sebzés a spelleknél amit ez biztosít, ha pedig a boardon tudjuk tartani, akkor ez csak még tovább sokszorozódhat. Arénában viszont nem sok hasznát látom, úgy, hogy nincs egy egész pakli köré építve.

4/5


Összesen: 11/15


(1) Power Word: Glory

Choose a minion. Whenever it attacks, restore 4 Health to your hero



Destinix: Ha a Blessing of Wisdom-mal is komoly dilemmába tudtuk taszítani az ellenfelünket azzal kapcsolatban, hogy támadjon-e vagy sem, akkor biztosak lehetünk benne, hogy itt is megremeg majd a keze. Saját, támadásra kész minion esetén pedig rögtön tisztességes gyógyítást kapunk

4/5

Akazay: Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a Priestnek pont erre a lapra volt szüksége, hiszen eddig sem okozott neki gondot az aggro. Ettől függetlenül biztosan megtalálja majd a helyét néhány pakliban.

4/5

dekhal: A priest eddig is kiválóan tudta elpazarolni a mana kristályait saját maga gyógyítására, miközben az ellenfél board-ja szép lassan betelik. De ezt most legalább elérhető áron kapjuk meg.

3/5


Összesen: 11/15

(2) Convert

Put a copy of an enemy minion into your hand



Destinix: Szerintem ez a lap felháborító. Miként a Gang Up is képes volt átrendezni az arckifejezésünket, pedig az, jól lehet 3 példányt, de csak a dekkbe kevert, biztosak lehetünk benne, hogy ez a borzadáj kikészít majd minket, mikor dédelgetett kedvencünk megjelenik majd az ellenfél oldalán.

5/5

Akazay: Egyrészt borzasztóan tetszik a lap, másrészről nagyon helyzetfüggőnek látom. Nem lesz belőle egyetlen pakli alapköve sem, de sosem árthat ha van egy kéznél.

3/5

dekhal: Jónak tűnik első ránézésre, de ha végiggondoljuk, hogy hány kört és manát vesz igénybe, hogy egy nagy minionra rátoljuk a convertet, kijátszuk és tudjunk is vele támadni már nem tűnik olyan vonzónak.

2/5


Összesen: 10/15


(2) Wyrmrest Agent (1/4)

Battlecry: If you're holding a Dragon, gain +1 Attack and Taunt



Destinix: A 2/4-es taunt igen tisztességes minionnak tűnik második körben. Egyre inkább érzem azt, hogy sikerrel pótolják a fejlesztő fiúk a sárkány tematika erősítését ebben a ciklusban.

4/5

Akazay: Azeroth kocsmái tele lesznek a sarokban magányosan hüppögő Deathlordokkal, akik nem értik, miért vesztették el a munkájukat. A Dragon Priest pedig a meta megkerülhetetlen szereplőjévé válik hamarosan.

5/5

dekhal: Eddig is elég jókat hallottam az új dragon priest pakliról, aminek egyik ékköve ez a lap. Tökéletes ennyi árért ilyen statokkal, de önmagában nem lesz működőképes, így arénában játszhatatlan.

4/5


Összesen: 13/15


(4) Spawn of Shadows (5/4)

Inspire: Deal 4 damage to each hero



Destinix: Ha kordában tudjuk tartani a fiatalember által elszabadított indulatok ránk eső részét, akkor pillanatok alatt belefolythatjuk a sötétségbe az ellenfél hősét. Azt érzem, ez a lap a gyakorlott kezeknek való, ott viszont veszedelmes lehet.

4/5

Akazay: Hála istennek a Shredder viszi, mint a beretva, de biztos lesz néhány őrült Shadow Priest, aki rápróbál. Garrison Commanderrel párosítva nagyon hamar veszedelmes burstöt produkál, és akkor a Flash Healben rejlő lehetőségeket még figyelembe se vettük - adjunk inkább hálát a szerencsétlen statokért.

4/5

dekhal: Látom benne a potenciált, az ár és a stat rendben vannak, kiváncsi leszek azért mi lesz a többi lap az ehhez a kártyához tartozó pakliban.

4/5


Összesen: 12/15


(3) Shadowfiend (3/3)

Whenever you draw a card, reduce its Cost by (1)



Destinix: Ha csak egy Power Word: Shieldet el tudunk lőni ugyan abban a körben, mikor megérkezik, máris hasznos tagja lehet a paklinknak.

4/5

Akazay: Egy kis mini-ramp a Priest early-game-jébe. Kombózni kell, hogy megszolgálja a helyét, de lássuk be, hogy ez nem vészesen nehéz. Egy Northsire Cleric mellé érkezve egyenesen veszedelmes lehet.

4/5

dekhal: Rendben van, sokszor nagyon nagy tempo előnyre tehetünk szert, ha csak egy manával kevesebb kerül egy lap, lásd Mechwarper, Thaurissan és társaik.

4/5


Összesen: 12/15


(7) Confessor Paletress (5/4)

Inspire: Summon a random Legendary minion



Destinix: Vicces, hogy pont a mostani kártyaeresztések miatt zuhan kevesebbet az állunk ennek a kártyának a képességét olvasva, köszönhetően a higított legendary mezőnynek. Viszont ezzel együtt is nagyon koppan, mikor földet ér: elég csak egy következő körös Gerrison Commander, és máris kész az All-Star válogatott az asztalon. A buta statok mellett is imádnivaló lapnak tűnik a leányzó.

4/5

Akazay: Ha van igazság a földön, akkor csak Tinkmastereket fog dobálni.

3/5

Dekhal: Túl random, nekem ez inkább ilyen fun kártyának tűnik, pont azért nem fogják játszani rankedban mint a Sneed’s Old Shreddert. Bár lesz amikor meccseket fordít meg, de a jelenlegi TGT által felhígult legenda kínálatból kisebb eséllyel fogunk ilyen lapot húzni.

2/5


Összesen: 9/15



Tartsatok ki, hamarosan zárjuk kártyaelemző sorozatunkat és tovább mélyedünk a Hearthstone világában!


--->